Websitebanner (linkser uitgelijnd)

Help! Mijn kind is (vermoedelijk) hoogbegaafd…

...en zegt dat ook iets over mij? 


Komt hoogbegaafdheid ter sprake, dan kom je opeens in een heel nieuwe wereld terecht. Een wereld waar je vaak al vrij snel door de bomen het bos niet meer ziet: Wat is het precies? Wat heeft mijn kind nodig? Is het nodig om te testen? Wie is waar verantwoordelijk voor? Wat mag ik van school verwachten? Waar kan ik aankloppen voor hulp?  Vertel ik mijn kind dat het hoogbegaafd is? Is het nodig om versnellen te overwegen? Hoe ga ik om met de uitdagingen van het opvoeden van een hoogbegaafd kind? Kan ik mijn kind beter begeleiden als ik mijn eigen hb-zijn een plekje heb gegeven?


Als ervaringsdeskundige, hoogbegaafdheidsspecialist en landelijk voorvechter voor passend hoogbegaafdenonderwijs help ik je graag je weg te vinden.  Je kunt bij me terecht voor antwoorden op bovenstaande vragen, voor een screening op hoogbegaafdheidskenmerken, begeleiding van jou in je rol als opvoeder, voor coaching van je adolescent en bij jouw eigen hb-proces. Hoogbegaafdheid heeft immers een grote erfelijke component waardoor de kans bestaat dat ontdekking ervan bij je kind, ook leidt tot nieuwe inzichten in jezelf. Vanuit jouw autonomie, vertrouwen en gelijkwaardigheid begeleid ik je graag in je zoektocht - terug - naar je ware zelf.


Ook scholen die hun kennis over hoogbegaafdheid uit willen breiden of hulp zoeken bij de vormgeving van passend hoogbegaafdenonderwijs help ik graag op weg.


Marieke